download (1).png

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg velge hvem jeg skal bo sammen med?


Ja, selvsagt kan du det. Du bor i dobbeltrom under hele semesteret og kan velge om du vil bo med en spesiell person, eller om du vil flytte inn sammen med en ukjent. Det er også mulig å bo flere sammen i trippelrom, eller i mindre bungalower. Dette må avtales nærmere med NUIU.
Når må jeg betale for studiene?


Du kan velge om du vil betale alt samtidig, eller om du vil dele opp betalingen din i opptil tre avdrag. Hvis du har behov for en rentefri finansieringsløsning, kan vi hjelpe deg med det. Bare kontakt oss, så finner vi en god løsning som passer for deg. Du kan lese mer om datoer for betaling, finansiering og støtte fra Lånekassen i INFOHEFTET vårt.
Valuta. Må jeg veksle penger før jeg reiser? Hvor mye trenger jeg?


Til dette er det egentlig bare ett godt svar:
TA MED BANKKORT!
I Sri Lanka bruker de LKR - Lankesiske Rupies. Det kryr av minibanker på Sri Lanka, så IKKE bry deg med å veksle penger før du reiser. Bankkortet er virkelig den beste løsningen, og en løsning vi anbefaler! Ta gjerne med et ekstra kort, i tilfelle du skulle være uheldig å miste kortet ditt.
Hva slags vaksine trenger jeg?


Helsestasjonen der du bor gir deg god informasjon om dette, men vi anbefaler sterkt at du tar vaksine mot hepatitt A og B (twinrix). Vi anbefaler ikke å ta malariaprofylakse. Malaria finnes det svært god behandling for på Sri Lanka. Vi skal heller ikke oppholde oss på steder hvor malaria er utbredt. Det er normalt ikke nødvendig med vaksine mot japansk encefalitt. Dette er en svært uvanlig sykdom på Sri Lanka, og særlig i storbyene og stedene vi befinner oss. Det kan også være lurt å ta en drikkevaksine mot kolera (ducoral). Normal er det få problemer med kolera. Det er imidlertid helt vanlig å få løs mage i løpet av de første ukene. Dette skjer ofte på grunn av magens møte med ny mat. Se mer om dette på INFO OM VAKSINE
Når er avreise?


Vi har avreise for høstsemesteret i begynnelsen av august, og vårsemesteret i begynnelsen av januar.

Vi kommer da hjem i begynnelsen av november på høsten og i begynnelsen av april på våren.

Reisen går fra Gardermoen i Oslo og er inkludert i prisen begge semestrene.
Er studiene på norsk?


Dette er en norsk utdanning og undervisningen vil foregå på norsk.

Deler av undervisningen vil også kunne være på engelsk, siden vi får besøk av gjesteforelsere fra Sri Lanka innimellom.
Kan jeg reise videre etter endt eksamen?


Dersom du går på videregående skole, må du hjem til Norge i midten av november for å ta eksamen.

Hvis du går på universitetet, kan du oppholde deg lengre på studiestedet eller reise videre etter endt semester. Da trenger du ikke reise hjem først. Noen av eksamener tas på selve studiestedet før hjemreise/videre reise. Andre eksamener tas ved det norske universitetet du er student ved.

For å planlegge dette må vi vite dette så tidlig som mulig, da du må bestille egen flybillett. Du får da fratrekk for dette i studiepakken.
For søkere til Lånekassen


Etter at du er tatt opp som student, og har fått bekreftelse fra Studieakademiet eller fra universitetet du har søkt ved, kan du søke om støtte fra Lånekassen.


Normalt åpner Lånekassen for søknader omkring 1. mai.
Hvor store er klassene?


Størrelsen på klassene kommer an på hvor mange studenter det er det semesteret du studerer.

Normalt varierer størrelsen fra 15-25 elever i hver klassegruppe på videregående.
Man har i hovedsak undervisning i mindre grupper, og fellestimer ved oppgaveløsning og studietimer.

Universitetsstudiene har gjerne litt større grupper. Studiegruppene vil være mindre, slik at den enkelte skal få mest mulig ut av studiene sine
Hvem er det egentlig som studerer i utlandet?


De som studerer i utlandet er alle slags mennesker. Vi anbefaler alle unge i dag å ta et semester eller to i utlandet. Det er så mange spennende mennsker å møte, så mye nytt å oppleve og så store erfaringer man tar med seg hjem.

Man vil treffe mennesker fra hele verden i løpet av semesteret, og man har god tid og dermed mange muligheter til å bli godt kjent med både lokale mennesker og turister.

NUIU har også samarbeid med lokale skoler og arrangerer fellesaktiviteter sammen med studenter fra Sri Lanka.
Hvordan er dyrelivet?


Mange lurer på om det finnes farlige og "ekle" dyr på de forskjellige studiestedene våre, og selvsagt vil du kunne finne en del eksotiske dyr og insekter, men de er stort sett helt ufarlige, selv om feks mygg kan være plagsomme innimellom.
Jeg har en sykdom. Hvordan er det for meg?


Hvis du har astma, allergier eller andre sykdommer, så må du ta med seg medisiner for hele oppholdet og en legeerklæring på disse medikamentene på engelsk.

Har du allergier mot diverse matvarer kan det være lurt å få dette skrevet ned på et ark på engelsk. Dette kan være veldig greit i vise i kantina, eller når du skal spise ute på restauranter og andre spisesteder.


Du kan også finne navnet på medisiner du bruker, i tilfelle du skulle gå tom. På Sri Lanka har man svært gode internasjonale sykehus og leger, som kan hjelpe deg med det du skulle trenge av slike ting.
Hva slags språk snakker de på Sri Lanka


Folk på Sri Lanka snakker ganske godt engelsk.

De offisielle språkene er sinhalesisk og tamilsk.

I løpet av oppholdet ditt, får du tilbud om å lære disse språkene også.
Hva slags klær trenger jeg?


Ta med deg noen lette klær.

Det er veldig billig å kjøpe klær på Sri Lanka, noe som har vært populært for de fleste studentene våre.

Det kan også være lurt å ta med et skift med varme klær til flyturen. Det kan bli ganske kjølig på flyet. Vi skal også på noen få turer hvor det er smart å ha med varme klær. Vi anbefaler at du enkelt og greit tar med deg et sett med ull-undertøy. Det pleier stort sett å være mer enn nok.

Les mer på lenken om PAKKELISTE
Kan man kjøpe vann, og hva ellers kan man drikke?


Vannet i krana må IKKE drikkes. Dette vannet fungerer dårlig på norske mager.

De fleste kiosker, restauranter og butikker selger rimelig vann, og etter hvert som man blir kjent i områdene man bor i, vet man hvor man får kjøpt det meste. Det er også muligheter for å få kjøpt all mulig slags brus, saft og juice de fleste steder.
Annet


Hvis du har andre spørsmål, kan du trykke HER.
Du kan også sende oss en e-post: post@nuiu.no
Vi svarer deg vanligvis innen 24 timer
Hvor og hvordan bor vi?


NUIU sin hovedbase er i Negombo, en by som ligger 3 mil nord for hovedstaden Colombo, i vest.

Våre elever og studenter bor bra. Vi har god standard, slik at man skal oppleve å ha gode boforhold.

Boligene er ulike hoteller og hus som ligger i nærheten av skolen

Du bor på dobbeltrom med en annen elev/student. Alle hotellene og husene har selvsagt svømmebasseng, frokost inkludert, rengjøring daglig og mulighet for måltider utenom.

Hotellene som tilbys fra vår samarbeidspartner AVEM-travels og StayLanka 2020/21 kan du lese mer om her: HOTELLER 2020/21 (flere hus vil også bli tilbudt)

NUIU - Norsk utdanning i utlandet AS - Org.nr. 920 591 604
- Eitlandsveien 263  4560 Vanse

Telefon: 45 28 90 90 - E-post: post@nuiu.no